Linux repositories inspector
BSD 4.2
July 24, 1991

manpages-hu

Hungarian manpages

rsh

Clients for remote access commands (rsh, rlogin, and rcp)

inetutils

A collection of common network programs

NÉV

rsh - távoli shell

ÁTTEKINTÉS

rsh [-Kdnx] [-k realm] [-l felhasználói név] host [parancs]

LEÍRÁS

Rsh parancsot hajt végre a host -on.
Rsh a távoli parancsnak átadja az alapértelmezett bemenetét,a távoli parancs alapértelmezett kimenetét az alapértelmezett kimenetének, és a távoli parancs alapértelmezett hibakimenetét az alapértelmezett hibakimenetére. A megszakítás, kilépés és termináló jelet továbbadja a távoli parancsnak; rsh általában akkor fejezõdik be, amikor a távoli parancs befejezõdik. Az opciók a következõk:
-K A -K opció kikapcsolja a Kerberos hitelesítést.
-d A -d opció bekapcsolja a socket nyomkövetést a setsockopt 2 -t használva) a távoli hosttal való kommunikácóban használt TCP socket-tekre.
-k A -k opció azt okozza, hogy az rsh ahhoz a realm -hez szerzi a jegyeket, amelyikben a távoli host van, ahelyett hogy a távoli host saját realm-jéhez szerezne ahogy az meg van állapítva a krb_realmofhost 3 által.
-l Alapértelemben a távoli felhasználói név ugyanaz mint a helyi felhasználói név. A -l opció megengedi a távoli név beállítását. A Kerberos hitelesítés használva van és úgy van meghatározva ahogy az rlogin 1 -ben van.
-n A -n kapcsoló átirányítja a bemenetet a /dev/null speciális eszközrõl (lásd az oldal HIBÁK részét).
-x A -x kapcsoló bekapcsolja a DES kódolást minden adatforgalomra. Ez jelentõs növekedést okozhat a válaszidõben.
Ha nincs parancs megadva, be leszel léptetve a távoli host-ra az rlogin 1 használatával.
A Shell metakarakterei, amelyekre nem lehet hivatkozni, a helyi gépen lesznek értelmezve, míg azon metakarakterek, amelyekre lehet hivatkozni, a távoli gépen lesznek értelmezve. Például az
rsh másikgép cat távolifájl >> helyifájl
parancs a távolifájl nevû távoli fájlt hozzáfûzi a helyifájl nevû helyi fájlhoz, míg az
rsh másikgép cat távolifájl >> másik_távolifájl
a távolifájl -t fûzi hozzá a másik_távolifájl -hoz.

FÁJLOK

/etc/hosts

LÁSD MÉG

rlogin(1), kerberos(3), krb_sendauth(3), krb_realmofhost(3)

TÖRTÉNET

Az rsh parancs a BSD 4.2 -ben jelent meg.

HIBÁK

Ha csh 1 -et használsz, és egy rsh -t a háttérbe teszel anélkül, hogy a bemenetét elirányítanád a terminálról, akkor is blokkolni fog, ha nem érkezik olvasás a távoli parancstól. Ha nem akarsz bemenetet, az rsh bemenetét át kell irányítanod a /dev/null -ra a -n kapcsoló használatával.
Nem hajthatsz végre interaktív parancsot (mint például a rogue(6) vagy a vi(1) ) az rsh -val; használd inkább az rlogin 1 -et.
A Stop jelzések csak a helyi rsh processzt állítják meg; vitatható ennek hátránya, de olyan okok miatt, amelyek túl bonyolultak ahhoz, hogy itt felvázoljuk õket, ezt jelenleg nehéz lenne kijavítani.

MAGYAR FORDÍTÁS

Kabódi László <> Kovács Tamás <>
⇧ Top