Linux repositories inspector
FSF

manpages-hu

Hungarian manpages

coreutils

The basic file, shell and text manipulation utilities of the GNU operating system

coreutils-common

coreutils common optional components

coreutils-doc

Documentation for the GNU Core Utilities

NÉV

unexpand - szóköz karakterek tab karakterekké konvertálása

ÁTTEKINTÉS

unexpand [-tab1[,tab2[,...]]] [-t tab1[,tab2[,...]]] [-a] [--tabs=tab1[,tab2[,...]]] [--all] [--help] [--version] [fájl...]

LEÍRÁS

Ez a dokumentáció a továbbiakban nem karbantartott, lehet, hogy pontatlan, illetve nem teljes. A Texinfo dokumentáció a hiteles információforrás.
Ez a manual oldal az unexpand GNU verzióját tárgyalja. Az unexpand az összes megadott fájl, vagy ha ilyen nincs, illetve ha a megadott fájlnév ‘-‘, a szabványos bemenet tartalmát a szabványos kimenetre írja úgy, hogy a kettõ vagy több szóköz vagy tab karaktereket a lehetõ legtöbb tab és a szükséges számú szóköz karakterré konvertálja. Alapértelmezés szerint az unexpand minden sorban csak a bevezetõ szóközöket és tabokat (amik minden nem-szóköz vagy nem-tab karaktert megelõznek a sorban) alakítja át. Megtartja a backspace karaktert; ez csökkenti az oszlopszámlálót a tabok számlálásakor. Alapértelmezés szerint a tabulátorpozíciók minden nyolcadik oszlopban helyezkednek el.

OPCIÓK

-, -t, --tabs tab1[,tab2[,...]]
Ha csak egy tab stop adott, akkor egy tab karakter tab1 számú szóköz lesz az alapértlmezésû nyolc helyett. Ha több tab stop adott, a tabulátorpozíciók a tab1, tab2 stb. oszlopokba kerülnek (az oszlopok számozása nullával kezdõdik), és a tabstopok utáni szóközök és tab karaktereket változatlanul hagyja. Ha a tabstopokat -t vagy --tabs módon adod meg, vesszõvel és szóköz karakterekkel is elválaszthatók. Ez az opció magában foglalja a -a opciót.
-a, --all Ne csak a bevezetõ szóközöket és tabulátorokat, hanem az összeset alakítsa át tab karakterekké.
--help Kiírja a használatával kapcsolatos információkat és sikeres visszatérési értékkel kilép.
--version
Kiírja a verzióinformációkat és kilép.

MAGYAR FORDÍTÁS

Tevesz Tamás <>
⇧ Top